Ultima oră
O nouă suspendare pentru Sandro Tonali, după ce a încălcat regulile privind pariurile O nouă suspendare pentru Sandro Tonali, după ce a încălcat regulile privind pariurile
Reeditare a finalei de anul trecut la Madrid Open! Sabalenka şi Swiatek se înfruntă în ultimul act Reeditare a finalei de anul trecut la Madrid Open! Sabalenka şi Swiatek se înfruntă în ultimul act
VIDEO | Farul - Sepsi, astăzi, de la 20:00, în direct la Prima Sport 1! Trupa lui Hagi poate urca pe podium VIDEO | Farul - Sepsi, astăzi, de la 20:00, în direct la Prima Sport 1! Trupa lui Hagi poate urca pe podium
VIDEO | Şelimbăr - Gloria Buzău, astăzi, de la ora 17:00, în direct la Prima Sport 1! Victoria aduce sărbătoarea în tabăra oaspeţilor VIDEO | Şelimbăr - Gloria Buzău, astăzi, de la ora 17:00, în direct la Prima Sport 1! Victoria aduce sărbătoarea în tabăra oaspeţilor
Bayer Leverkusen rămâne neînvinsă în acest sezon şi face încă un pas spre trofeul Europa League. Marseille - Atalanta s-a terminat indecis Bayer Leverkusen rămâne neînvinsă în acest sezon şi face încă un pas spre trofeul Europa League. Marseille - Atalanta s-a terminat indecis
Olympiakos produce o mare surpriză în semifinalele Conference League. Fiorentina s-a impus în celălalt meci Olympiakos produce o mare surpriză în semifinalele Conference League. Fiorentina s-a impus în celălalt meci

VIDEO EXCLUSIV | Florin Răducioiu, un car de nervi şi discurs pe măsură: ”Vreau ca antrenorul să vorbească lucruri clare. Dacă nu, vom asista la falimentul fotbalului”

Echipa nationala Publicat pe 9 oct 2022
mail-share icon Email

Florin Răducioiu, analist Prima Sport, cunoscut pentru faptul că are mereu un discurs apăsat şi spune lucrurilor pe nume, a fost categoric într-o intervenţie în emisiunea Fotbal Show, după ce naţionala României a aflat grupa din preliminariile EURO 2024. Fostul mare fotbalist, component al ”Generaţiei de Aur”, aşteaptă asumarea Federaţiei Române de Fotbal şi a lui Edi Iordănescu în meciurile care vor decide dacă tricolorii se vor califica, în sfârşit, la un Campionat European.

Florin Răducioiu nu mai vrea să audă de proiecte pe termen lung, să fie consumată încă o serie de preliminarii fără dorinţa de a se anunţa, din partea FRF, că principalul obiectiv al României este prezenţa la EURO.

Solicită un punct de vedere clar din partea lui Răzvan Burleanu şi Edi Iordănescu, pentru că, în campania trecută de Nations League, România nu a reuşit mare lucru, ba din contră, a retrogradat în divizie dintr-o grupă pe care, teoretic, putea să o termine cel puţin între primele trei clasate.

Încă un eşec al naţionalei în preliminarii consemnează falimentul fotbalului românesc, în opinia lui Florin Răducioiu.

Eu sunt primul, după cum a zis şi Gică Popescu, care susţine naţionala, dar care sunt argumentele pentru care mă convinge pe mine Edi Iordănescu sau FRF că ne putem califica? Oamenii ăştia nu şi-au asumat, nu mi-au spus nimic! Vreau să ştiu care este obiectivul naţionalei în următorii doi ani. Nu vreau să aud de partida cu Bosnia, despre care ştim bine cum a fost. Vreau să aud pentru ce vom lupta, care va fi abordarea meciurilor.

Sunt sătul să aud cuvinte ciudate, predictibilitate, viitor, copiii să se întoarcă... sunt nişte minciuni, minciunele! Sunt sătul! Vreau ca echipa naţională să meargă la EURO, cum, care e obiectivul! Asta vreau să aud din partea celor care conduc fotbalul românesc, pentru că de aceea au fost votaţi, de aceea a fost adus şi Iordănescu.

Vreau să vină cineva de la FRF care va spune că vrem să ne calificăm de pe locul 2! Asta înseamnă o asumare, de aceea sunt acolo! După un deceniu de minciuni, de predictibilitate. M-am săturat de acest cuvânt, e o minciună totală. Vreau să îşi asume responsabilitatea pentru care sunt în fruntea FRF.

Vreau ca antrenorul să vorbească lucruri clare. Dacă nu, vom asista la falimentul fotbalului nostru şi al acestei generaţii. Dacă România se va califica la EURO, va fi o sărbătoare naţională a fotbalului, dacă nu, va fi ceva normal.

Eram obişnuiţi înainte să ne calificăm la turnee finale, acum e ceva normal să n-o facem. E ceva de neimaginat. Am văzut grupele, e bine cum s-a format grupa noastră, dar va fi greu”, a spus Florin Răducioiu în emisiunea Fotbal Show, de pe Prima Sport 1.

Nicolae Stanciu crede în calificarea la EURO!

România şi-a aflat adversarele din preliminariile EURO 2024, iar modul în care s-a compus grupa dă speranţe că poate fi bifată prezenţa la turneul final. Nicolae Stanciu este convins că tricolorii pot merge la Campionatul European în urma jocurilor, care vor fi LIVE şi pe Prima TV şi www.primaplay.ro.

România poate spune că a avut noroc la tragerea la sorţi, iar adversarii tari, naţionalele puternice, au fost evitate. De aici şi optimismul mijlocaşului care va fi om de bază în echipa lui Edi Iordănescu.

Impresia este de grupă echilibrată, dar naţionala Elveţiei pleacă favorită. Argumentele sunt clare, atât lotul pe care îl are la dispoziţie, cât şi rezultatele. Atât din ultimii ani, cât şi recente. A fost sfert-finalistă la EURO 2020, e calificată la Mondialul din Qatar de anul acesta…

Vreau să fiu foarte sincer şi, dincolo de faptul că e o grupă echilibrată, evident, probabil e cea mai accesibilă pe care o puteam avea, după cum s-au configurat celelalte grupe.

Cred că vor fi meciuri strânse între toate echipele, exceptând duelurile cu Andorra, dar avem o şansă mare să ne calificăm din această grupă. Chiar depinde numai de noi, ca să spun aşa, a declarat Nicolae Stanciu, conform playsport.

Tragere cu noroc pentru România! 

Tragerea la sorţi pentru preliminariile EURO 2024 a avut loc în direct pe Prima TV, iar România, parte a urnei cu numărul 3, a fost repartizată în grupa I, alături de Elveţia, Israel, Kosovo, Belarus şi Andorra.

Cum arată grupa României 

Grupa I

  • Elveţia
  • Israel
  • România
  • Kosovo
  • Belarus
  • Andorra

Grupele pentru preliminariile EURO 2024

  • Grupa A: Spania, Scoţia, Norvegia, Georgia, Cipru
  • Grupa B: Ţările de Jos (Olanda), Franţa, Irlanda, Grecia, Gibraltar
  • Grupa C: Italia, Anglia, Ucraina, Macedonia de Nord, Malta
  • Grupa D: Croaţia, Ţara Galilor, Armenia, Turcia, Letonia
  • Grupa E: Polonia, Republica Cehă, Albania, Insulele Feroe, Moldova
  • Grupa F: Belgia, Austria, Suedia, Azerbaidjan, Estonia
  • Grupa G: Ungaria, Serbia, Muntenegru, Bulgaria, Lituania
  • Grupa H: Danemarca, Finlanda, Slovenia, Kazahstan, Irlanda de Nord, San Marino
  • Grupa I: Elveţia, Israel, ROMÂNIA, Kosovo, Belarus, Andorra
  • Grupa J: Portugalia, Bosnia şi Herţegovina, Islanda, Luxemburg, Slovacia, Liechtenstein

Meciurile din preliminariile EURO 2024 se vor disputa în perioada martie – noiembrie 2023, urmând a fi decise 20 dintre calificate. Alte 3 reprezentative îşi vor câştiga locul la turneul final în urma play-off-urilor Nations League, în martie 2024.

Finala va avea loc la 14 iulie 2024.

 

 

 

 

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri