Ultima oră
VIDEO | Orlando Magic a măcelărit-o pe Cleveland Cavaliers! Echipa din Florida reintră în serie VIDEO | Orlando Magic a măcelărit-o pe Cleveland Cavaliers! Echipa din Florida reintră în serie
VIDEO | ”Felicitări jucătorilor mei pentru reacţia de care au dat dovadă”. Interimarul Dican dă lovitura în Bănie VIDEO | ”Felicitări jucătorilor mei pentru reacţia de care au dat dovadă”. Interimarul Dican dă lovitura în Bănie
VIDEO | Brighton - Manchester City 0-4. Pep Guardiola îi predă o lecţie dură lui Roberto De Zerbi VIDEO | Brighton - Manchester City 0-4. Pep Guardiola îi predă o lecţie dură lui Roberto De Zerbi
Ipoteză şocantă! Jucătorii Universităţii Craiova, pe mână cu Mihai Rotaru? | EXCLUSIV Ipoteză şocantă! Jucătorii Universităţii Craiova, pe mână cu Mihai Rotaru? | EXCLUSIV
VIDEO | ”Pentru asta trag, încerc să demonstrez”. Reacţia lui Răzvan Sava, după ce a reuşit o paradă fabuloasă în stilul Lunin VIDEO | ”Pentru asta trag, încerc să demonstrez”. Reacţia lui Răzvan Sava, după ce a reuşit o paradă fabuloasă în stilul Lunin
VIDEO | Costel Gâlcă se aştepta să aibă meci greu cu CFR. ”Am fost prea respectuoşi cu ei” VIDEO | Costel Gâlcă se aştepta să aibă meci greu cu CFR. ”Am fost prea respectuoşi cu ei”

VIDEO | Spectacol pe "Da Luz": Benfica - Sporting 2-2, în derby-ul startului de an în Portugalia

Primeira Liga Publicat pe 15 ian 2023
mail-share icon Email
//i0.1616.ro/media/581/3142/38115/20983372/1/spp.jpg


Benfica şi Sporting au remizat spectaculos, scor 2-2, în direct la Prima Sport 3, în derby-ul startului de an în campionatului Portugaliei. Oaspeţii au condus de două ori, dar Goncalo Ramos, cu o dublă, a evitat înfrângerea "vulturilor".

63.000 de fani au venit pe "Da Luz" din Lisabona pentru un regal fotbalistic în adevăratul sens al cuvântului şi pentru a-l reprimi acasă pe campionul mondial Enzo Fernandez. Lider autoritar al campionatului, Benfica avea nevoie de o victorie pentru a-şi consolida poziţia, dar şi un rezultat de egalitate o asigura că o ţine la distanţă pe rivala Sporting, aflată la 12 puncte.
 
Startul le-a aparţinut oaspeţilor, iar deschiderea de scor a venit în minutul 27, când o combinaţie inspirată a dezechilibrat flancul stâng al celor de la Benfica, Edwards a centrat în faţa porţii, iar Bah a deviat neinspirat pentru 0-1.
 

Obligată să iasă la atac, Benfica a răspuns repede, peste doar zece minute. Goncalo Ramos, vârful care a impresionat pentru Portugalia la Campionatul Mondial din Qatar, a apărut perfect la centrarea lui Rafa Silva şi a punctat pentru 1-1 şi al zecelea gol stagional. Punct şi de la capăt!
 

Repriza a doua a început cu o controversă: Paulinho a fost faultat în careu de Antonio Silva, iar arbitrul Soares Dias a avut nevoie de minute bune pentru a ajunge la concluzia că Sporting trebuie să primească o lovitură de la 11 metri. În minutul 53, Pedro Goncalves, golgheterul oaspeţilor, a transformat sigur în faţa peluzei adverse şi şi-a readus echipa în avantaj.
 

La fel ca în prima repriză, Benfica a reacţionat rapid şi a făcut-o prin acelaşi Goncalo Ramos. Servit exemplar de Grimaldo, nouarul Benficăi a pus latul pentru 2-2.
 

Acesta a fost şi scorul final, pentru că niciuna dintre echipe nu a mai avut forţa pentru a domina cu adevărat finalul. Astfel, Benfica ajunge la 41 de puncte şi îşi păstrează avansul de patru lungimi faţă de Braga şi de opt în faţa lui FC Porto, care are un meci în minus. Sporting ocupă un modest loc patru, cu doar 29 de puncte şi fără şanse reale la titlul din Portugalia.
mail-share icon Email
viewscnt

Primeira Liga

Ultimele articole Toate articolele