Ultima oră
Saudiţii şi-au bătut joc de Burcă! "Eu am vorbit cu el" | VIDEO EXCLUSIV Saudiţii şi-au bătut joc de Burcă! "Eu am vorbit cu el" | VIDEO EXCLUSIV
România, înfrângere cu Belgia şi încheie pe locul 4 România, înfrângere cu Belgia şi încheie pe locul 4
Cătălin Chirilă, locul 6 în proba de 5.000 m Cătălin Chirilă, locul 6 în proba de 5.000 m
Edi Iordănescu a primit un cadou din partea staff-ului Edi Iordănescu a primit un cadou din partea staff-ului
Ngezana, laude pentru colegii de la FCSB! ”Mentalitatea jucătorilor este nebună” Ngezana, laude pentru colegii de la FCSB! ”Mentalitatea jucătorilor este nebună”
'Tricolorii' au ajuns la Munchen 'Tricolorii' au ajuns la Munchen

Implicaţia lui Patrick Mouratoglou în cazul de dopaj al Simonei Halep. Ce i-a spus antrenorul înainte să ia suplimentele

Simona Halep Publicat pe 15 sep 2023
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38213/21316209/1/profimedia-0804836056.jpg

Simona Halep a fost depistată pozitiv cu roxadustat în octombrie, moment care a şocat lumea tenisului. Suplimentele luate de sportivă au fost recomandate de o fizioterapeută din echipa lui Patrick Mouratoglou.

Mouratoglou a asigurat-o pe sportiva româncă de faptul că poate lua suplimentele recomandate de fizioterapeuta Candice Gohier, informează Agenţia Internaţionale pentru Integritate în Tenis (ITIA), în motivarea integrală.

Conform ITIA, ”Halep susţine că prezenţa roxadustatului în organismul ei a fost cauzată de o contaminare cu un supliment de colagen pe care l-a folosit în finalul lunii august 2022, despre care spune că nu ar fi putut fi suspectat în mod rezonabil de ea sau oricine din echipa ei”.

Patrick Mouratoglou a aprobat suplimentele care conţineau substanţa interzisă

”Pe 17 august, Simona Halep s-a retras de la turneul din Cincinnati cu o accidentare la coapsa dreaptă, dar avea în continuare speranţe mari pentru US Open. În acel moment, fizioterapeuta ei, Candice Gohier, i-a recomandat să adauge un supliment de colagen în nutriţia ei, având în vedere că nu lua unul.

Pe baza unei recomandări a lui Frederic Lefebvre (care era directorul departamentului de pregătire fizică de la Academia Mouratoglou) pentru Candice Gohier, aceasta i-a recomandat Simonei 3 produse de la un producător. Halep nu auzise înainte de acele suplimente. A întrebat dacă Gohier le-a verificat şi i s-a răspuns că da.

De asemenea, Halep şi Gohier au verificat împreună recipientul şi au observat că nu există nicio substanţă interzisă pe lista de ingrediente. Halep a verificat şi cu antrenorul Mouratoglou, care i-a spus că toate cele 3 produse sunt sigure de folosit, din moment ce pe etichetă nu erau listată nicio substanţă interzisă şi nu păreau să fie riscante”, se arată în motivarea ITIA.

mail-share icon Email
viewscnt

Simona Halep

Ultimele articole Toate articolele