Ultima oră
Spania - Italia 1-0. Diferenţa a fost făcută de un autogol Spania - Italia 1-0. Diferenţa a fost făcută de un autogol
VIDEO | Angel Reese a scris istorie în WNBA VIDEO | Angel Reese a scris istorie în WNBA
S-au înţeles! LA Lakers are un nou antrenor S-au înţeles! LA Lakers are un nou antrenor
Verdict ciudat. Florin Răducioiu, impresionat de o naţională care continuă să dezamăgească. ”O echipă pe care o apreciez mult” Verdict ciudat. Florin Răducioiu, impresionat de o naţională care continuă să dezamăgească. ”O echipă pe care o apreciez mult”
Serbia ameninţă că ar putea părăsi Euro 2024 din cauza scandărilor Serbia ameninţă că ar putea părăsi Euro 2024 din cauza scandărilor
"Puteam fi mai buni cu şi fără minge”. Kane, supărat după remiza cu Danemarca "Puteam fi mai buni cu şi fără minge”. Kane, supărat după remiza cu Danemarca

Metoda inteligentă a lui David Popovici de a evita problemele de dopaj cu care se confruntă Simona Halep: ”Este un aspect foarte important!”

Simona Halep Publicat pe 16 sep 2023
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38213/21317392/1/david-popovici-aur-la-100-m-liber-campionatul-european-de-natatie-de-juniori-10-07-2022.jpg

David Popovici a arătat metodele sale de a evita substanţele interzise în sport, în contextul scandalului de dopaj în care este implicată Simona Halep şi care a dus la suspendarea acesteia pentru 4 ani.

Popovici a explicat că se limitează la a consuma suplimente obişnuite cum ar fi vitamina C şi D, dar şi alte categorii care sunt cerificate ca fiind anti-doping.

Reţeta Popovici nu poate da greş

”Uite, ăsta e un lucru despre care am fost întrebat de unul dintre şoferii de Taxi cu care am mers. Iau suplimente absolut obişnuite, ceva ce ia aproape toată lumea, vitamina C, vitamina D şi încă nişte chestii. Cum să explic, lucruri pe care trebuie să le ia sportivii, cum ar fi Beta-alanină. 

Nu sunt un expert, sunt suplimente pe care le-am stabilit împreună cu nutriţionistul şi cu antrenorii mei. Toate sunt certificate anti-doping. Ăsta este un aspect foarte important.

Creatina am perioadă în care iau, am perioade în care e nevoie să creştem cumva masa musculară. E foarte bună şi pentru creier. Fac destul de des nişte analize, unele mai degrabă sportive unde mi se recoltează din deget destul de mult sânge”, a declarat David Popovici, în cadrul podcastului ”Starea Naţiei”.

Ulterior, David Popovici a furnizat mai multe detalii cu privire la suplimente.

”Legat de suplimente, zisesem mai devreme că toate sunt certificate anti-doping. Şi aici există două mari categorii. Există suplimente certificate în doping pe care scrie «Doping free» sau «Play Safe».  

Există o nişă de suplimente pe care scrie «»Certificat Anti-doping de X, Y, Z». Sunt două sau trei instituţii care pot certifica şi care garantează că suplimentele lor sunt curate cu adevărat, nu au fost compuse şi create într-o fabrică unde poate se fac şi altele şi există contaminare. 

Ei îţi garantează că nu există contaminare şi, din nou, că vorbeam de investitul în tine, suplimentele astea sunt mult mai scumpe pe cele care scrie Doping Free sau pe care poate nu scrie nimic. 

Dar e esenţial, cred eu, când ajungi deja la un nivel înalt de performanţă, unde controalele anti-doping sunt de rutină, să foloseşti aşa ceva. Nu ai vrea ca dintr-o prostie, dintr-o greşeală, să iei un supliment care să fi fost produs pe aceeaşi bandă cu un medicament care conţine, de exemplu, pseudoefedrină, care e o substanţă interzisă. 

Să se fi strecurat puţin şi uite, dintr-o prostie, ajungi să fii acuzat că te dopezi. E un aspect important pe care nu foarte multă lume îl cunoaşte”, a adăugat Popovici.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Simona Halep

Ultimele articole Toate articolele