Ultima oră
E gata! Cine va arbitra Universitatea Craiova - Rapid

E gata! Cine va arbitra Universitatea Craiova - Rapid
Dennis Man, pe urmele lui Mutu! Colosul câştigător de Champions League a pus oferta pe masă: ”A fost coleg cu el şi va intermedia negocierile!”

Dennis Man, pe urmele lui Mutu! Colosul câştigător de Champions League a pus oferta pe masă: ”A fost coleg cu el şi va intermedia negocierile!”
NEWS ALERT | Universitatea Craiova pierde un om de bază pentru derby-ul cu Rapid NEWS ALERT | Universitatea Craiova pierde un om de bază pentru derby-ul cu Rapid
Cerut cu insistenţă la Dinamo, Mircea Lucescu a bătut palma! Lovitură mare anunţată

Cerut cu insistenţă la Dinamo, Mircea Lucescu a bătut palma! Lovitură mare anunţată
ULTIMĂ ORĂ | Partida Dinamo - Petrolul se va juca cu spectatori în tribune ULTIMĂ ORĂ | Partida Dinamo - Petrolul se va juca cu spectatori în tribune
Tenis de masă: Bernadette Szocs s-a calificat în sferturi la WTT Champions Incheon 2024. Elisabeta Samara s-a oprit în optimi Tenis de masă: Bernadette Szocs s-a calificat în sferturi la WTT Champions Incheon 2024. Elisabeta Samara s-a oprit în optimi

Simona Halep a fost eliminată de Jelena Ostapenko de la WTA Dubai! Românca s-a oprit în penultimul act

Simona Halep Publicat pe 18 feb 2022
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38213/20608856/1/profimedia-0590921704.jpg

Simona Halep, locul 23 WTA, a fost învinsă, vineri, cu scorul de 6-2, 6-7 (0), 0-6, de letona Jelena Ostapenko, locul 21 WTA, în sferturile de finală ale turneului de categorie WTA 500 de la Dubai.

Ostapenko a intrat pe teren la meciul cu Halep cu o uşoară infumurare şi cu tactica ei obişnuită, de a plezni orice minge din orice poziţie. În primul set, jocul acesta pe muchie a fost catastrofal pentru letonă. La fel ca în meciul cu Ons Jabeur, Simona Halep s-a apărat, s-a mărginit să dea mingile înapoi, lăsând-o pe adversară să facă toate punctele. Şi în primul set, Ostapenko le-a făcut mai mult pe ale româncei. Dar pe parcurs, Ostapenko şi-a reglat tirul şi Halep nu avut nicio soluţie să i se opună, cedând treptat terenul în faţa ei.

Primul set a fost fără ritm, cu puncte scurte şi echilibrat până la 2-2, moment în care Halep a reuşit break-ul la prima minge ivită, apoi totul a mers şnur pentru ea până la 6-2, scor înregistrat după 27 de minute de joc.

Lucrurile s-au schimbat la începutul setului secund, când evolţia riscantă a Jelenei Ostapenko a început să dea roade. Letona a făcut repede 3-0, după un break în ghemul al doilea, în care fostul lider WTA a comis două duble greşeli. În aceste prime ghemuri, Halep a fost spectatoare la bombardamentul venit din partea cealaltă a fielului. Cu mai mult efort, jucătoarea din Constanţa a reuşit apoi să lungească un pic punctele şi letona a început din nou să nu mai nimerească terenul. De la 0-3, Halep a revenit şi a egalat. S-a mers în continuare cap la cap cu serviciul până la 6-5 pentru Ostapenko. La acest scor, letona a avut două mingi de set, dar le-a ratat pe amândouă şi setul a ajuns în tie-break, în care jucătoarea de 24 de ani a defilat surprinzător, 7-0, după o oră şi 15 minute de la start.

Jelena Ostapenko a fost de neoprit în continuare. După ce la început nu îi intra nimic, a căpătat o precizie chirugicală şi a "operat" numai în dreptul ei pe tabelă. Halep nu a găsit nicio soluţie la jocul rivalei şi s-a prăbuşit pur şi simplu sub atacurile letonei. Au urmat un set decisiv la 0 şi un meci încheiat într-o oră şi 35 de minute. De la 6-6 în setul al doilea, Halep a mai câştigat numai 11 puncte până la finalul meciului, multe dintre acestea fiind oferite de adversară.

Ostapenko va evolua în ultimul act cu rusoaica Veronika Kudermetova, locul 31 WTA, care a beneficiat în semifinale de retragerea jucătoarei cehe Marketa Vondrousova, locul 38 WTA.

Calificarea în semifinale este recompensată cu un premiu de 37.500 de dolari şi cu 185 de puncte WTA. Pentru că nu şi-a apărat trofeul cucerit în 2020 la acest turneu, Halep va coborî în clasamentul WTA până pe locul 26.

 

 

mail-share icon Email
viewscnt

Simona Halep

Ultimele articole Toate articolele