Ultima oră
VIDEO | Cagliari - Juventus 2-2. ”Bătrâna Doamnă” salvează remiza pe final graţie unui autogol VIDEO | Cagliari - Juventus 2-2. ”Bătrâna Doamnă” salvează remiza pe final graţie unui autogol
Eintracht Frankfurt a învins Augsburg, revenind din minutul 55 de la 0-1 Eintracht Frankfurt a învins Augsburg, revenind din minutul 55 de la 0-1
FR Gimnastică anunţă modificări în componenţa echipelor pentru Campionatele Europene, ca urmare a retragerii fraţilor Burtanete şi a incidentului de la Reşiţa FR Gimnastică anunţă modificări în componenţa echipelor pentru Campionatele Europene, ca urmare a retragerii fraţilor Burtanete şi a incidentului de la Reşiţa
VIDEO | Cristi Manea a cerut antrenor la CFR şi şi-a anunţat plecarea. ”Eu îmi fac treaba până la final” VIDEO | Cristi Manea a cerut antrenor la CFR şi şi-a anunţat plecarea. ”Eu îmi fac treaba până la final”
Dan Petrescu, cerut de urgenţă în Gruia! "Ar fi momentul să vină" | VIDEO EXCLUSIV Dan Petrescu, cerut de urgenţă în Gruia! "Ar fi momentul să vină" | VIDEO EXCLUSIV
VIDEO | Victoria la scor cu CFR Cluj l-a făcut pe Gică Hagi să jubileze. ”Un meci perfect. Tot ce am pregătit s-a întâmplat” VIDEO | Victoria la scor cu CFR Cluj l-a făcut pe Gică Hagi să jubileze. ”Un meci perfect. Tot ce am pregătit s-a întâmplat”

Simona Halep, în turul al treilea al turneului de la Indian Wells, după un meci complicat cu Ekaterina Alexandrova

Simona Halep Publicat pe 11 mar 2022
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38213/20634410/1/halep-transylvania-open.jpg

Simona Halep, locul 26 WTA şi cap de serie numărul 24, s-a calificat în turul al treilea al turneului de categorie WTA 1.000 de la Indian Wells, după ce a întrecut-o, vineri, cu 6-2, 4-6, 6-2, pe rusoaica Ekaterina Alexandrova, locul 52 WTA.

Simona Halep pare că se prezintă mai bine la acest debut de minisezon american, faţă de evoluţia ei de la Dubai şi Doha. Românca a adus mai multă iniţiativă în jocul ei, a fost mai agresivă şi nu a aşteptat numai greşelile adversarei, care au fost, totuşi, multe. După un prim set bine jucat tactic, evoluţia sportivei din Constanţa a devenit opacă, la aşteptare, fără nerv, scădere provocată şi de jocul mai bun al rusoaicei. Halep a cedat setul secund, dar, din fericire pentru ea, în decisiv s-au restabilit condiţiile din primul set, cu jucătoarea din Rusia risipind cu uşurinţă puncte din poziţii favorabile.

Alexandrova, 27 de ani şi 1,75 metri înălţime, are forţă în jocul ei, dar şi o inconstanţă care a făcut-o să nu aibă un început de sezon reuşit, anul acesta. Arma ei principală, servicul puternic, dă destule rateuri, în condiţiile în care aproape că nu există ghem în care să nu comită cel puţin o dublă greşeală. Ea plesneşte mingile şi în timpul punctelor, cu aceeaşi eficienţă variabilă ca la serviciu. Totuşi, e consecventă tacticii ei de joc, pe care nu o abandonează nici când e în dificultate, îşi corectează evoluţia şi sporeşte precizia, devenind o jucătoare periculoasă.

În primul set, Halep s-a apărat bine în faţa loviturilor puternice ale rivalei, a putut să treacă uşor din defensivă în ofensivă, a lungit punctele şi rezultatele s-au văzut pe tabela de marcaj. Fostul lider mondial a profitat din plin de numeroasele erori din jocul Alexandrovei, a fost precisă şi inspirată, a jucat lung şi variat către marginile terenului, dominând autoritar setul.

Halep a condus cu 3-0, după două break-uri, înaintea ca Alexandrova să reuşească un rebreak, cu care a strâns un pic scorul. Românca a putut imediat să câştige alte două ghemuri la rând, l-a cedat pe următorul, primul obţinut de rusoaică la serviciu, apoi a închis setul, scor 6-2, după 28 de minute de joc.

Cu mai multă exactitate în joc şi, mai ales, la serviciu, Alexandrova a adus echlibrul în setul secund, în special pentru că a putut să ţină punctele scurte. Ea a împins-o pe Halep mult în spatele terenului şi jucătoarea din Constanţa nu a mai fost în controlul meciului. 

Cele două jucătoare nu au reuşit niciun break până la 5-4 pentru sportiva rusă, scor la care Simona Halep a servit foarte slab şi pierdut ghemul la 0 şi setul, cu 4-6, după o oră şi şapte minute de joc.

În decisiv, Ekaterina Alexandrova şi-a pierdut din nou acurateţea serviciului şi loviturilor. Halep a simţit că e loc de victorie şi a devenit mai agresivă, mai atentă, a luptat mai mult şi adăugat energie în jocul ei.

Halep a reuşit break-ul în primul ghem al setului al treilea, după ce rivala ei a comis trei duble greşeli. La 3-1, românca l-a dublat şi a condus cu trei ghemuri avantaj, pentru ca apoi să-şi piardă serviciul de la 40-15. Jucătoarea rusă nu a profitat, iar românca a mai pus un break pe tabelă, înainte de a pune capăt meciului, cu 6-2, după o oră şi 47 de minute de joc.

Simona Halep va evolua în turul al treilea cu o jucătoare americană, Cori Gauff, locul 17 WTA şi cap de serie numărul 16, sau Claire Liu, locul 87 WTA, beneficiară a unui wild card.

La ediţia trecută, Halep a fost eliminată în turul al treilea, de Aliaksandra Sasnovici din Belarus. Românca a câştigat turneul din deşertul californian în 2015.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Simona Halep

Ultimele articole Toate articolele