Ultima oră
Dan Şucu pregăteşte bomba momentului în fotbalul românesc! Cine ar putea ajunge pe banca Rapidului Dan Şucu pregăteşte bomba momentului în fotbalul românesc! Cine ar putea ajunge pe banca Rapidului
Cristi Chivu, dorit de o multiplă câştigătoare de UEFA Champions League Cristi Chivu, dorit de o multiplă câştigătoare de UEFA Champions League
OFICIAL | Dan Petrescu a semnat cu CFR Cluj! Prezentare inedită a „Bursucului” OFICIAL | Dan Petrescu a semnat cu CFR Cluj! Prezentare inedită a „Bursucului”
Simona Halep a primit wild card la un turneu important Simona Halep a primit wild card la un turneu important
NEWS ALERT | Echipa României şi-a aflat adversara din optimile BJK Cup NEWS ALERT | Echipa României şi-a aflat adversara din optimile BJK Cup
S-a aprobat! Un nou stadion, gata să fie construit în România S-a aprobat! Un nou stadion, gata să fie construit în România

Simona Halep, afectată de 'valul' celebrităţii! "Am învăţat să nu pun succesul pe primul loc"

Simona Halep Publicat de Andrei Ionascu pe 13 nov 2020
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38213/19594021/1/hale.jpg

Sezonul s-a încheiat pentru Simona Halep (locul 2 WTA) încă de la eliminarea la Roland Garros, în faza optimilor de finală. Într-un an afectat de pandemia de coronavirus, constănţeanca a avut timp să-şi analizeze cariera şi impactul asupra vieţii personale. Simona a declarat că fenomenul popularităţii este greu de gestionat, dar de-a lungul anilor a reuşit să absoarbă presiunea din exterior.

Simona Halep (29 de ani) este un exemplu de constanţă în circuitul WTA - nu a ieşit dintre primele zece jucătoare ale lumii din 27 ianuarie 2014. Din 2014 încoace, Halep a încheiat fiecare sezon pe locul 4 în lume sau mai sus, fiind lider mondial la finele sezoanelor 2017 şi 2018.

Simona Halep are a opta cea mai lungă serie de săptămâni consecutive în Top 10 WTA din istoria tenisului feminin.

În 2014, tenisul mi-a schimbat viaţa, când am jucat prima mea finală de Mare Şlem, la Roland Garros. Au explodat emoţiile şi toată lumea avea aşteptări mari de la mine. Am devenit populară peste noapte. A fost o schimbare greu de gestionat, dar am învăţat multe lucruri. Am încercat să mă bucur de acea atenţie sporită, dar era stresant, pierdeam multă energie.

A fost un moment complicat, pentru că nu am vrut să-mi pierd concentrarea asupra carierei mele. Am încercat să găsesc un echilibru. La început, simţeam că trebuie să arăt lumii că pot să câştig meciuri unul după altul. Eram motivată, dar acest gând era în mintea mea în fiecare zi şi nu era bine.

În ultimii ani, am îmbunătăţit modul în care gestionez aspectele pozitive şi negative ale presiunii. Încerc să nu-mi construiesc activitatea sportivă pe ideea de succes. Vreau să câştig meciuri şi turnee, dar am învăţat să nu pun succesul pe primul loc. Nu am fost niciodată speriată de eşec. Înseamnă că trebuie să munceşti mai mult”, a spus Simona Halep, într-un interviu pentru behindtheracquet.com.

În acest an, Simona Halep a câştigat trei turnee: Dubai (hard), Praga şi Roma (ambele pe zgură). Are în palmares 22 de trofee WTA la simplu.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Simona Halep

Ultimele articole Toate articolele