Ultima oră
ULTIMĂ ORĂ | A fost anunţat programul etapei a 9-a din play-off şi play-out. Cinci meciuri vor avea loc de la aceaaşi oră ULTIMĂ ORĂ | A fost anunţat programul etapei a 9-a din play-off şi play-out. Cinci meciuri vor avea loc de la aceaaşi oră
VIDEO | Dinamo - FC Voluntari 1-1, în direct la Prima Sport 1! Final de foc pe „Arcul de Triumf” VIDEO | Dinamo - FC Voluntari 1-1, în direct la Prima Sport 1! Final de foc pe „Arcul de Triumf”
Pedro Rocha a fost numit preşedinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, în ciuda inculpării sale pentru corupţie Pedro Rocha a fost numit preşedinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, în ciuda inculpării sale pentru corupţie
VIDEO EXCLUSIV | Veste excelentă pentru CFR Cluj în finalul acestui sezon. „Cu siguranţă va veni mai repede” VIDEO EXCLUSIV | Veste excelentă pentru CFR Cluj în finalul acestui sezon. „Cu siguranţă va veni mai repede”
Jaqueline Cristian, victorie de răsunet la Madrid! Succes contra unei câştigătoare de grand slam Jaqueline Cristian, victorie de răsunet la Madrid! Succes contra unei câştigătoare de grand slam
Bomba momentului în fotbalul românesc! Daniel Niculae, OUT din Giuleşti?
Bomba momentului în fotbalul românesc! Daniel Niculae, OUT din Giuleşti?

VIDEO | Croaţia – Franţa 1-1. Remiză spectaculoasă în reeditarea ultimei finalei de Campionat Mondial

Fotbal Internațional Publicat pe 6 iun 2022
mail-share icon Email
//i0.1616.ro/media/581/3142/38127/20727742/1/mbappe.jpg
  • Meciurile din UEFA Nations League se văd pe canalele Prima Sport şi pe www.primaplay.ro

Campioana mondială en-titre, Franţa a remizat 1-1, în faţa vicecampioanei, Croaţia, în UEFA Nations League. Cele două au făcut o partidă spectaculoasă, chiar dacă nu au folosit cea mai bună garnitură, din primul minut. 

Prima repriză a fost mai săracă din punctul de vedere al ocaziilor de poartă. A fost câte o ocazie mare de fiecare parte, croaţii au ratat în minutul 17, prin Budimir, în timp ce Diaby a fost oprit de Livakovic să deschidă scorul.

În partea a doua ”Les Bleus” au deschis repede scorul prin Rabiot, care l-a învins pe portarul Croaţiei cu un şut plasat, în minutul 52. Croaţia a egalat în minutul 83, dintr-un penalty acordat de VAR, după ce iniţial fusese semnalat un offside de la margine. Kramaric a transformat lovitura de la 11 metri fără probleme şi a stabilit scorul final al partidei.

Croaţia - Franţa 1-1 (Kramaric A. 83' (p) / Rabiot A. 52')

Echipele de start:

  • Croaţia: Livakovic - Juranovic, Erlic, Vida, Barisic - Modric, Brozovic, Kovacic - Majer, Budimir, Brekalo
  • Rezerve: Ivusic, Ivanusec, Jakic, Kramaric, Labrovic, Orsic, Pasalic, Pongracic, Susic, Sutalo, Vlasic, Vrsaljko

 

  • Franţa: Maignan - Pavard, Saliba, Kimpembe - Digne, Guendozi, Tchouameni - Diaby, Nkunku, Rabiot - Ben Yedder
  • Rezerve: Areola, Clauss, L. Hernandez, T.Hernandez, Kamara, Konate, Kounde, Lloris, Mbappe, Benzema, Coman, Griezmann

Min. 90+4: Final de partidă!

Min. 82: GOL Croaţia. Kramaric transformă fără probleme lovitura de la 11 metri.

Min. 80: Penalty pentru Croaţia, Clauss are o intervenţie imprudentă în careu, iar după verificarea unei poziţii susupecte de offside, de VAR, arbitrul acordă penalty. 

Min. 71: Ocazie mare pentru Croaţia. Luka Modric are o execuţie frumoasă din marginea careului, dar Mike Maignan are o intervenţie providenţială şi respinge mingea.

Min 69: Schimbare la Croaţia, iese Budimir şi intră Kramaic.

Min 62: Dublă schimbare la ambele echipe, la Franţa au ieşit Ben Yedder şi Tchouameni şi au intrat Griezmann şi Kamara, iar la Croaţia au ieşit Majer şi Brekalo şi au intrat Pasalic şi Orsic. 

Min. 52: GOL Franţa! Rabiot primeşte o pasă excelentă pe poziţie viitoare, de la Ben Yedder şi îl învinge fără probleme pe protarul Croaţiei. 

Min. 46: A început repriza a doua!

Min. 45+1: Final de primă repriză!

Min. 39: Ocazie bună pentru Franţa. Diaby este găsit foarte bine de Nkunku şi sprintează excelent pe lângă Vida, dar şutul său este part de portarul croat, Livakovic.

Min. 22: Domagoj Vida vede cartonaşul galben, în urma unui fault dur.

Min. 17: Ocazie mare pentru Croaţia. Budimir primeşte o pasă bună în adâncime, dar nu a reuşeşte să îl învingă pe Mignan. Atacantul avea şi varainta pasei la Majer, dar l-a văzut târziu pe coechipierul lui.

Min.12: Franţa este pericoloasă pentru prima oară în această partidă, centarea bună a lui Diaby este respinsă în corner de apărarea croaţilor. 

Min. 1: A început partida!

------------------------------------------
Cele două echipe fac parte din grupa 1, alături de Austria şi Danemarca. Întâlnirea este programată luni, de la 21.45, la Split, şi se vede în direct la Prima Sport 1.
 
Franţa şi Croaţia sunt obişnuite cu înălţimile competiţiilor mondiale şi europene. Cele două echipe s-au întâlnit ultima dată tot în UEFA Nations League, în 2020, tot în faza grupelor. Franţa a câştigat ambele meciuri, 4-0 pe teren propriu şi 2-1 în deplasare, iar apoi a cucerit trofeul, după 2-1 în finală cu Spania, anul trecut.
 
Însă cea mai memorabilă partidă care a opus cele două echipe s-a disputat la Cupa Mondială în 2018, chiar în finala competiţiei. Franţa s-a impus atunci la fel de clar, 4-2 şi a devenit campioană mondială.
 
Posturile Prima Sport transmit şi alte meciuri luni, din cadrul UEFA Nations League, după următorul program: Letonia - Liechtenstein (Prima Sport 1, de la 19.00), Austria - Danemarca (Prima Sport 2, de la 21.45) şi Islanda - Albania (Prima Sport 3, de la 21.45).
 
mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri