Ultima oră
Florinel Coman are o ofertă de nerefuzat | EXCLUSIV Florinel Coman are o ofertă de nerefuzat | EXCLUSIV
Lupta dintre Mike Tyson şi Jake Paul va fi considerată profesionistă Lupta dintre Mike Tyson şi Jake Paul va fi considerată profesionistă
Mihai Stoica a numit cel mai bun atacant român | EXCLUSIV Mihai Stoica a numit cel mai bun atacant român | EXCLUSIV
VIDEO | Bayern - Real Madrid, astăzi, de la ora 22:00, în direct la Prima Sport 1! Deplasare complicată pentru formaţia spaniolă VIDEO | Bayern - Real Madrid, astăzi, de la ora 22:00, în direct la Prima Sport 1! Deplasare complicată pentru formaţia spaniolă
VIDEO | Barcelona - Valencia 4-2. Catalanii revin pe locul secund, însă mai au şanse infime la titlu VIDEO | Barcelona - Valencia 4-2. Catalanii revin pe locul secund, însă mai au şanse infime la titlu
Nigeria a anunţat numele noului selecţioner Nigeria a anunţat numele noului selecţioner

Recomandările FRF, după ce Becali a vrut ca FCSB să reia antrenamentele şi în problema salariilor micşorate în Liga 1

Superliga Publicat pe 10 apr 2020
mail-share icon Email

Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, a declarat, vineri, că atât cluburile, cât şi jucătorii trebuie să facă sacrificii în această perioadă, în care fotbalul este întrerupt din cauza pandemiei de coronavirus.

//i0.1616.ro/media/581/3142/38109/19331334/1/fcsb.jpg

"Ceea ce am încuraja şi noi cluburile şi în acelaşi timp şi jucătorii prin intermediul sindicatului este să avem o împărţire a riscului. Cluburile noastre nu au fost pregătite. Singurul plan de risc cu care noi am lucrat la nivelul federaţiei române de fotbal pentru toate activităţile şi toate competiţiile pe care noi le desfăşurăm face referire la o contractare a pieţei de aproximativ 20 la sută. Practic, ăsta a fost scenariul de risc cu care noi am lucrat. Mă-ndoiesc că cluburile noastre au avut aceeaşi posibilitate cu care noi am lucrat. De aceea riscul trebuie să-l împărţim în momentul de faţă, obiectivul este în primul rând să salvăm cluburile, pentru că doar salvând cluburile ne putem asigura că din vară în anii următori vom continua să avem cel puţin acelaşi număr de locuri de muncă", a declarat Burleanu, la Pro X.

Poate FCSB să reia antrenamentele?

Întrebat cum comentează intenţia FCSB a a-şi relua antrenamentele, Burleanu a răspuns: "În primul rând trebuie să respectăm cu toţii toate recomandările şi toate reglementările pe care le avem din partea autorităţilor centrale. Trebuie să găsim metode în grupuri mult mai mici pentru a putea să continuăm aceste antrenamente, astfel încât să putem fi pregătiţi pentru reluarea competiţiei cât mai repede posibil, atunci când ne asigurăm că nu mai există niciun risc."

Burleanu a mai spus că durata pauzelor de vară şi iarnă din competiţia internă vor fi reduse drastic

"Cu siguranţă nu ne mai putem aştepta ca în această vară să mai avem o vacanţă la fel ca în 2019. Liga a doua este strâns legată de play-out-ul Ligii I. În momentul în care terminăm play-out-ul Ligii I trebuie să ne asigurăm că vom finaliza şi campionatul la nivelul ligii secunde. Dacă vom fi obligaţi să trecem dincolo de 13 iunie, atunci va trebui să fim deschişi la forme inovative de finalizare a competiţiei (n.r. - în iarnă).

Acest lucru presupune meciuri într-o singură manşă şi grupe de tip play-off şi play-out. Acesta este alt scenariu cu care lucrăm în momentul de faţă la nivelul ligii secunde, la care am avea nevoie de 14 date. Va fi un efort extrem, extrem de dificil din punct de vedere logistic pentru cluburile din liga a doua de a juca miercuri, sâmbătă în fiecare săptămână. Va fi şi un efort financiar pentru că toate cluburile suferă în momentul de faţă. Este exclus să mai avem aceeaşi pauză (n.r. - în iarnă), pentru că nu vom mai avea suficiente date, astfel încât să finalizăm competiţia la timp. Trebuie să luăm în considerare că anul viitor vom avea campionatul european, ceea ce înseamnă că toate competiţiile trebuie să le finalizăm mult mai devreme, adică cum ar fi trebuiat finalizate în această perioadă de timp. Asta însemnă că perioada de vară, perioada de vacanţă se va scurta", a explicat el.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Superliga

Ultimele articole Toate articolele